آشنایی با بیماری ام اس (MS)
مالتیپل اسکلروزیس که به صورت مخفف ام اس (MS) نامیده میشود یک نوع بیماری خودایمنی التهابی است که طی آن سیستم ایمنی بدن به غلاف محافظ بافت عصبی (میلین) در مغز و نخاع حمله کرده و موجب اختلال در ارتباط بین مغز و سایر نقاط بدن میشود. در نهایت، این بیماری میتواند باعث آسیب دائمی یا زوال اعصاب شود. علائم و نشانههای ام اس اولین علائم MS اغلب بین سنین ۲۰ تا ۴۰ سالگی شروع میشود. علائم و نشانههای MS ممکن است از فردی به فرد دیگر و در طول دوره بیماری بسیار متفاوت باشد که به میزان و محل …
بیماری پنومونی (سینه پهلو)؛ علائم و روشهای پیشگیری
پنومونی (Pneumonia) که با نامهای ذاتالریه و سینهپهلو نیز شناخته میشود نوعی عفونت ریه است که میتواند به بروز سرفه، تب و اختلال در تنفس منجر شود. بهطورکلی عفونت ریوی اغلب توسط باکتریها ایجاد میشود اما ویروسها و سایر میکروارگانیسمها نیز میتوانند باعث ابتلا به این بیماری شوند. پنومونی بهویژه در کودکان، افراد بالای ۶۵ سال و افرادی که دارای مشکلات جسمی و بیماریهای زمینهای هستند یک بیماری جدی محسوب میشود. انواع پنومونی پنومونی اکتسابی از جامعه: این اصطلاح زمانی استفاده میشود که ابتلا به عفونت، ارتباطی با حضور در محیطهای بیمارستانی نداشته باشد و فرد در خلال زندگی روزمره خود …
آشنایی با الفبای دیابت
اگر دیابت دارید، بهتر است با مفهوم ABC آشنا شوید A: بیانگر آزمایش هموگلوبین A1c(HbA1c) است که میانگین سطح قند خون را در سه ماه گذشته نشان میدهد. (بررسی آزمایش HbA1c حداقل دو بار در سال و اقدام درمانی مناسب، کاهش عوارض قلبی عروقی را در پی دارد). B: به اهمیت کنترل فشار خون (Blood Pressure) در بیماران دیابتی اشاره دارد. C: بیانگر اهمیت کنترل میزان کلسترول (Cholesterol) در بیماران دیابتی است. اهمیت کنترل فشار خون در افراد مبتلا به دیابت بیماریهای قلبی عروقی از شایعترین علل مرگومیر در دنیا هستند و عامل اصلی آن ابتلا به فشار خون بالا …
اختلال وسواس اجباری
اختلال وسواس اجباری چیست؟ اختلال وسواس اجباری، نوعی اختلال مرتبط با ذهن و روان است که به صورت اصرار به انجام چندباره کارها یا افکار و احساسات ناخوشایند تکراری بروز پیدا میکند. البته همه ما عادتهایی داریم که آنها را بهطور مکرر انجام میدهیم اما آنها رفتارهایی وسواسی به حساب نمیآیند؛ بهطورکلی یک رفتار وسواسگونه، حداقل یک ساعت در روز زمان میبرد. آزاردهنده بوده و لذت خاصی را بههمراه ندارد، اما بیمار قادر به توقف آن نیست. کار و زندگی شخصی و اجتماعی فرد را مختل میکند. شایعترین انواع اختلال وسواس اجباری وسواس چک کردن وسواس آلودگی و شستشو وسواس …
پسوریازیس مسری نیست
پسوریازیس چیست؟ پسوریازیس یک بیماری مزمن پوستی و از نوع خودایمنی است که به دلیل افزایش سرعت تکثیر سلولهای پوستی رخ میدهد. این بیماری واگیردار نیست و در میان زنان و مردان شیوع یکسانی دارد. با اینکه پسوریازیس میتواند در هر سنی آغاز شود، اما شروع آن در سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی و ۵۰ تا ۶۰ سالگی محتملتر است. عوامل بروز پسوریازیس علت دقیق بروز پسوریازیس ناشناخته است. با این حال محققین بر این باورند که این بیماری میتواند به دلایل زیر رخ دهد: نقص عملکرد سیستم ایمنی اختلالات ژنتیکی عفونتهای باکتریایی و ویروسی مصرف بعضی از داروها استرسهای …
زخم معده چیست؛ علل، علائم و روشهای درمان
زخم گوارشی یا اولسر پپتیک چیست؟ زخم گوارشی یا اولسر پپتیک، به زخمهایی اطلاق میشود که در جدارهی داخلی معده (زخم معده) و یا بخش ابتدایی روده باریک (زخم دوازدهه یا اثنی عشر) ایجاد میشوند. ابتلا به زخمهای گوارشی در هر سنی امکانپذیر است؛ اما افزایش سن یکی از ریسک فاکتورهای مهم این بیماری محسوب میشود. عوامل بروز زخمهای گوارشی بیشترین عامل ایجادکننده این زخمها، اثر تخریبی اسیدهای گوارشی بر روی جدارهی داخلی لوله گوارش است. در نتیجه هر عاملی که میزان ترشح اسید معده را افزایش دهد و یا بافت پوشاننده لولهگوارشی را تضعیف کند، میتواند ایجاد زخم گوارشی …
عفونت گوش در کودکان و نوزادان؛ علائم و روشهای درمان
عفونت گوش میانی یا اوتیت مدیا عفونت گوش میانی یا اوتیت مدیا، یک عفونت شایع در کودکان است که اغلب بعد از ابتلا به سرماخوردگی رخ میدهد. در ابتدا مایعی در قسمت گوش میانی و پشت پردهی صماخ تشکیل میشود که در ادامه ممکن است عفونی شده و به پرده صماخ فشار وارد کند و در نهایت منجر به تورم و بروز علائم بیماری شود. در برخی از کودکان ممکن است مقداری از مایع برای هفتهها و یا حتی ماهها بعد از برطرف شدن درد و عفونت در گوش باقی بماند. این مایع میتواند منجر به از دست دادن شنوایی …
سرفه در کودکان و راهکارهایی برای بهبود آن
سرفه چیست؟ سرفه نوعی واکنش دفاعی بدن به ذرات محرک تنفسی است که از ورود ذرات خارجی و ميكروبها به مجاری تنفسی جلوگیری میکند. گرچه سرفههای گاهوبیگاه در کودکان غیر طبیعی نیست، اما برخی اوقات میتواند نشانه ابتلا به یک بیماری باشد. سرفههای شدید در کودکان، ممکن است موجب اختلال در تنفس آنها شود. مهمترین دلایل بروز سرفه در کودکان عفونتهای دستگاه تنفسی از جمله سرماخوردگی وجود جسم خارجی در مسیر هوایی کودک بیماری آسم و آلرژی مشکلات مادرزادی ریوی سرفههای عادتی که اغلب وقتی کودک در خواب است از بین میرود راهکارهایی برای بهبود سرفه در کودکان مصرف …
آترواسکلروز و پیامدهایی که به همراه خواهد داشت
آترواسکلروز میتواند تمامی سرخرگهای بدن را تحت تاثیر قرار دهد و بر اساس اینکه کدام سرخرگ درگیر شود، پیامدهای متفاوتی به همراه خواهد داشت که در ادامه توضیح داده خواهند شد. بیماری شریان کاروتید (Carotid Stenosis): نوعی از آترواسکلروز است که شریانهای کاروتید را تحت تاثیر قرار میدهد. شریانهای کاروتید، رگهایی هستند که عمل خونرسانی به مغز را انجام میدهند. بیماری شریان کاروتید میتواند منجر به سکته مغزی شود. بیماری عروق کرونری (Coronary Heart Disease): این نوع از آترواسکلروز، سرخرگهای کرونری را درگیر میکند. سرخرگهای کرونری، عروقی هستند که خونرسانی به عضله قلب را بر عهده دارند. بیماری عروق کرونری …
ترومبوز ورید عمقی و علائم آن
ترومبوز وریدی عارضهای است که در آن یک لختهی خون در داخل سیاهرگ (ورید) ایجاد میشود. این لخته میتواند جریان خون سیاهرگ را محدود کند و منجر به تورم و درد شود. وقتیکه ترومبوز در وریدهای عمقی ساق پا، رانها و لگن رخ دهد، ترومبوز ورید عمقی (DVT) نامیده میشود که رایجترین نوع ترومبوز محسوب میشود (ترومبوز وریدی میتواند در هر نقطه از سیستم گردش خون سیاهرگی رخ دهد). علائم ترومبوز ورید عمقی: متورم شدن یک یا هر دو پا احساس درد یا حساسیت در پاها در زمان ایستادن و یا در حین راه رفتن احساس گرما، قرمزی و یا …
آخرین دیدگاهها