
لوکسیم
نام برند
لوکسیم ®
نام ژنریک
پاروکستین
بیماری هدف
اعصاب و روان
اشکال و دوز دارو
اشکال:
قرص
دوز:
۲۰ میلی گرم، ۴۰ میلی گرم



راهنمای علمی دارو
این دارو برای درمان بیماری فعلی شما تجویز شده است، لذا از مصرف آن در موارد مشابه و یا توصیه آن به دیگران خودداری کنید.
راهنمایی های عمومی
قبل از مصرف این دارو، در موارد زیر با پزشک مشورت کنید: • درصورت داشتن حساسیت به این دارو، مواد دیگر مانند غذاها، مواد محافظ و رنگها • در صورت شیردهی، بارداری و یا تصمیم به باردار شدن • در صورت ابتلا به هر نوع بیماری به خصوص بیماری قلبی، كبدی و كلیوی، سابقه خونریزی یا اختلال در انعقاد خون، تشنج یا صرع، گلوكوم و بیماری دوقطبی (افسردگی همراه با حملات مانیا) • در صورت مصرف هر نوع دارو
مقدار مصرف هر دارو را پزشک تعیین می کند ولی مقدار مصرف معمول این دارو به شرح زیر است:
مقدار صحیح مصرف دارو
- در افسردگی ماژور، اختلال اضطرابی کلی (جنرالیزه)، اختلال استرس پس از رویداد، اختلال اضطراب اجتماعی: در ابتدا با مقدار مصرف ۲۰ میلی گرم یك بار در روز شروع شده و در صورت نیاز به افزایش مقدار مصرف طبق نظر پزشك، با فاصله حداقل یک هفته به مقدار ۱۰ میلی گرم در روز افزایش می یابد. بیشترین مقدار مصرف در بزرگسالان ۵۰ میلی گرم در روز و در سالمندان ۴۰ میلی گرم در روز می باشد.
- اختلال وسواس فکری-عملی: در ابتدا با مقدار مصرف ۲۰ میلی گرم یك بار در روز شروع شده و در صورت نیاز با فاصله حداقل یک هفته به مقدار ۱۰ میلی گرم در روز افزایش می یابد. بیشترین مقدار مصرف در بزرگسالان ۶۰ میلی گرم در روز و در سالمندان ۴۰ میلی گرم در روز می باشد.
- اضطراب و ترس ناگهانی/اختلال پانیک: در ابتدا با مقدار مصرف ۱۰ میلی گرم یك بار در روز شروع شده و در صورت نیاز با فاصله حداقل یک هفته به مقدار ۱۰ میلی گرم در روز افزایش می یابد. بیشترین مقدار مصرف در بزرگسالان ۶۰ میلی گرم در روز و در سالمندان ۴۰ میلی گرم در روز می باشد.
- اختلالات یائسگی به خصوص گرگرفتگی، در خانم های مبتلا به سرطان سینه ( به استثناء بیمارانی که تاموکسیفن مصرف می کنند): ۱۰ میلی گرم یک بار در روز
نحوه صحیح مصرف دارو
این دارو را همراه یا بدون غذا و ترجیحا صبح ها مصرف نمایید.
هر دارو به موازات اثرات مطلوب درمانی ممکن است دارای یکسری عوارض جانبی نیز باشد اگر چه تمامی این عوارض ممکن است در یک فرد بروز نکند ولی در صورت بروز هر یک از آنها با پزشک خود مشورت کنید.
عوارضی که در صورت بروز باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید:
تشویش، درد قفسه سینه، درد و ضعف عضلانی، تپش قلب، افت فشار خون وضعیتی، اختلالات تنفسی، قرمزی پوست، افزایش تعداد ضربان قلب، خونریزی غیر طبیعی، اختلالات حرکتی، کندی حرکات یا حرکات مکرر غیر ارادی، گرفتگی عضلات، ناتوانی در کنترل و هماهنگ کردن ماهیچه های مورد نیاز جهت صحبت کردن، کاهش سدیم بدن، مانیا، گشادی مردمک، تشنج و سندروم سروتونین.
عوارضی که در حین مصرف دارو بدن با آنها تطابق پیدا می کند ولی در صورت تداوم و یا تشدید نیاز به توجه پزشکی دارند:
شکم درد، یبوست، اسهال، کاهش اشتها،گیجی، خواب آلودگی، خشکی دهان، نفخ، سردرد، عفونت، بی خوابی، تهوع، استفراغ، کاهش میل جنسی ، ناتوانی جنسی یا عدم ارگاسم و اختلال در انزال، حالت عصبی، لرزش، اختلال استرس پس از صدمه ( تراما) ، اختلالات ادراری مانند تکرر یا نگه داشتن ادرار.
مصرف در بارداری و شیردهی
مصرف این دارو در دوران بارداری توصیه نمی شود و در دوران شیردهی به دلیل ترشح دارو در شیر ، باید با نظر پزشك متخصص و در نظر گرفتن فوائد تجویز دارو نسبت به خطرات احتمالی آن صورت گیرد.
دوز فراموش شده
در صورت فراموش كردن یك نوبت دارو به محض به یادآوردن بلافاصله آن را مصرف كنید ولی اگر تقریباً زمان نوبت دوز بعدی فرا رسیده بود از مصرف آن صرف نظر كرده مطابق دستور قبل، دارو را مصرف كنید و از دو برابر كردن مقدار مصرفی پرهیز نمایید.