با بیماری هانتینگتون، علائم و درمان آن بیشتر آشنا شویم

هانتینگتون اختلالی است که منجر به حرکات عجیب و غیر ارادی در افراد مبتلا شده و میتواند خلق و خو و قدرت تفکر آنها را تحت تاثیر قرار دهد. در افراد مبتلا به بیماری هانتینگتون، سلولهای عصبی در قسمتی از مغز از بین میروند. هانتینگتون یک بیماری ارثی است. اگر مادر یا پدر به هانتینگتون مبتلا باشند، احتمال ابتلای فرزند به این بیماری ۵۰ درصد است. علائم این بیماری در افراد مبتلا معمولاً در سنین ۴۰ تا ۶۰ سالگی تظاهر پیدا میکند، اما برخی از افراد علائم را بسیار زودتر از این سنین نشان میدهند.
علائم بیماری هانتینگتون شامل حرکات غیرارادی در صورت، بدن، بازوها و پاها، افسردگی، اضطراب، تحریک پذیری، عصبانیت و بی تفاوتی، مشکل در ارتباط برقرار کردن با دیگران، توهم، مشکل در درست فکر کردن، فراموشی و کاهش وزن میباشد.
تشخیص این بیماری از طریق آزمایش خون برای بررسی ژنهایی که منجر به بیماری هانتینگتون میشوند، صورت میگیرد. قبل از انجام این تست معمولا مشاوره ژنتیک انجام میشود.
در حال حاضر هیچ درمانی برای تغییر وضعیت بیماری هانتینگتون در دسترس نمیباشد. درمانهای موجود بر کنترل علائم و مراقبتهای حمایتی برای بهبود کیفیت زندگی بیماران تمرکز دارند. با وجود شرایط سخت برای بیماران، پزشکان باید با دقت بیشتری از آنها و خانوادههایشان مراقبت نمایند.
تترابنازین داروی تایید شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان اختلالات حرکتی بیماری هانتینگتون میباشد. این اختلالات حرکتی تحت عنوان کره هانتینگتون chorea) ( شناخته میشوند. علاوه بر این تحقیقات نشان داده است که تترابنازین در درمان اختلالات حرکتی غیرارادی و ناخواسته در صورت، دهان و زبان و انقباضات غیر ارادی عضلات (دیستونی) در افرادی که به دیسکنزی تاخیری (tardive dyskinesia) مبتلا هستند، نیز مفید میباشد. تترابنازین برای درمان تیک در بیماران مبتلا به سندرم تورت (Tourette syndrome) نیز استفاده میشود. برای درمان علائم افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به هانتینگتون، داروهای ضد افسردگی و اضطراب تجویز میشود. در برخی مواقع بیماران باید از واکر یا ویلچر استفاده کنند و یا میتوانند برای کنترل علائم بیماری از فیزیوتراپی یا گفتار درمانی کمک بگیرند.