چرا رعایت رژیم غذایی برای مبتلایان به دیابت نوع دو حائز اهمیت است؟

دیابت نوع دو اختلالی است که نحوه مصرف قند در بدن را دچار مشکل میکند. همه سلولها در بدن برای عملکرد نرمال خود به قند احتیاج دارند. قند با کمک هورمونی به نام انسولین وارد سلولها میشود. اگر انسولین کافی وجود نداشته باشد و یا بدن قادر به پاسخگویی به انسولین نباشد، قند در خون تجمع مییابد. فاکتورهای محیطی شامل عادات غذایی نامناسب و عدم فعالیت بدنی، همراه با زمینه ژنتیکی میتواند منجر به افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو شود.
مطالعات زیادی نشان داده است جهت کنترل دیابت نوع دو که ممکن است سالها ادامه پیدا کند، اکثر بیماران به درمان پیوسته نیاز دارند تا بتوانند قند خون خود را در سطح طبیعی حفظ کنند. درمان به منظور دستیابی به قند خون طبیعی، بر افزایش ترشح انسولین، پاسخ به آن و یا کاهش میزان جذب کربوهیدرات تمرکز دارد.
درمان دیابت نوع دو دارای سه جز میباشد:
- تغییر رژیم غذایی
- ورزش و فعالیت بدنی
- کاهش وزن
این تغییرات در سبک زندگی نه تنها کنترل قند خون را بهبود میبخشند بلکه در مبتلایان به عدم تحمل گلوکز (IGT)، خطر پیشرفت به سمت دیابت را کندتر میکنند.
تغییر رژیم غذایی میتواند بسیاری از مشکلات دیابت نوع دو شامل چاقی، فشار خون، ترشح انسولین و پاسخ بدن به انسولین را بهبود بخشد. بهبود کنترل قند خون به میزان محدودیت در دریافت کالری و کاهش وزن بستگی دارد.
اهداف رژیم درمانی در مبتلایان به دیابت نوع دو شامل موارد زیر میباشد:
- حفظ قند خون در سطوح نزدیک به نرمال با ایجاد تعادل بین میزان غذای دریافتی با میزان فعالیت بدنی و داروها
- دستیابی به فشار خون بهینه و سطح نرمال چربی خون
- محاسبه کالری مناسب برای رسیدن به وزن مطلوب و حفظ آن
- مدیریت کردن ریسک فاکتورهای دیابت و جلوگیری از پیامدهای حاد و مزمن این بیماری
- اهمیت نسبی هر یک از این اهداف بر اساس مشخصات فردی بیماران متفاوت است.